Werkgeheugentraining

De Cogmed Werkgeheugen Training wordt ingezet voor mensen die hun cognitief functioneren willen verbeteren. Jongeren met studieproblemen, managers, topsporters, ouderen die langer vitaal willen blijven en voor mensen met een aandachtsprobleem of hersenbeschadiging.

BREIN

Ik had deze training en de ondersteuning niet willen missen. Ik ben met sprongen vooruit gegaan. Het was erg prettig om mijn ervaringen te kunnen bespreken op gezette tijden. Ook het begrip van iemand die weet wat je doormaakt / hebt gemaakt was zeer waardevol. Mede daardoor ook veel meer zelfvertrouwen herwonnen. Meer energie, ik pak meer aan, ben meer overtuigd van mijn kunnen.
Marci (werkzoekend)

Ik kan nu makkelijker werkinstructies onthouden, heb minder last van omgevingsprikkels en kan weer aan een blok van 4 bureaus werken zodat het contact met collega’s beter is. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen omdat ik taken makkelijker verricht. Geen paniek meer.
Angelique (bedrijfseconomisch medewerker)

De Cogmed werkgeheugentraining is intensief en vermoeiend, maar ik zie vooruitgang in het opnemen van informatie en soms ben ik verrast door mijn eigen kunnen. Door de training heb ik beter inzicht gekregen in de probleemgebieden in mijn brein. Hierdoor begreep ik eindelijk waarom ik gesprekken soms niet kon volgen. Dat begrip voor mezelf voelde als een opluchting. Ik ben nu minder snel moe van de oefeningen, maar herstel in het dagelijks leven ook sneller van mijn vermoeidheid na een gesprek. Ik merk niet alleen verbetering van de werking van mijn hersenen, maar krijg daarnaast ook inzicht in hoe ik reageer als iets niet lukt. Langzaam maar zeker leer ik waar mijn grenzen en mijn mogelijkheden liggen en hoe ik balans kan vinden tussen mild en streng zijn voor mezelf. Ik begin ook steeds meer kansen te zien en er plezier in te krijgen om mijn hersenen uit te dagen met situaties in het dagelijks leven.
Marjo (docent)

Ik heb een goede vakantie gehad. Heb boeken gelezen, gepuzzeld en hele dagen door de stad geslenterd. Kortom nieuwe mijlpalen bereikt. Ik kijk uit naar de start van het schooljaar, eindelijk weer mijn eigen klas.
Lidy (leerkracht)

De training was soms saai en kostte veel tijd, maar ik ben zoveel vooruitgegaan dat ik me geen zorgen hoef te maken over overgaan. Huiswerk maken kost me nu minder moeite. Mijn contact met leraren is ook verbeterd.
Luka (scholier)