Februari 2016: Van werkstress naar werkplezier

Gepubliceerd op: 16-11-2015

Soulide - Van Werkstress naar WerkplezierEen derde van het werk-gerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Spanningsklachten zijn debet aan de helft van de WIA instroom. Slapeloosheid, irritaties, verminderde weerstand, nek- en schouderklachten lopen druppelsgewijs op tot het te laat is. Het is belangrijk dat je signalen van stress op tijd onderkent en steun zoekt voor verandering. Met de week van de werkstress wil het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de aanpak van werkstress bevorderen.

Twee partijen zijn hierbij aan zet:
Werkgevers en leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor de taakbelasting en de organisatie van het werk. De mate waarin werknemers hun werk zelf kunnen regelen en het ervaren van sociale steun zijn belangrijke factoren als het gaat om werkplezier versus chronische stress.

Werknemers zijn verantwoordelijk voor duurzame inzetbaarheid door zichzelf te ontwikkelen. Inzicht in persoonlijke drijfveren en patronen helpt om op tijd de juiste keuzes te maken en grenzen te stellen. Hoe hoog leg jij de lat? Welk succes leg je jezelf op? Het beoefenen van mindfulness, yoga, meditatie e.d. draagt bij aan psychische en lichamelijke vitaliteit.

Gun jezelf de ruimte om innerlijke rust te ontwikkelen, je natuurlijke talenten te ontdekken en je patronen te herzien. Doe mee aan het programma ‘Van werkstress naar werkplezier’.

Wil je…

– Stressklachten verminderen?
– Verzuim voorkomen of verkorten
– Doelgerichtheid verbeteren
– Zicht krijgen op je valkuilen’
– Meer gebruik maken van je natuurlijke talenten
– Meer werkplezier
– Beter samenwerken?

Dan is dit programma wellicht iets voor jou.

Met de ODC drijfverentest en het Enneagram brengen we je natuurlijke talenten en ontwikkelkansen in kaart. Je krijgt inzicht in je persoonlijke overtuigingen, patronen en drijfveren en ontdekt hoe je zelf meer regie kunt nemen over informatiestromen en deadlines. Met mindfulness, yoga, meditatie en ademoefeningen ontwikkel je innerlijke rust en focus.

Het programma bestaat uit:

  • Drie individuele coachingsessies en
  • Vijf bijeenkomsten in een kleine groep
  • Oefeningen en opdrachten voor thuis en op het werk
  • Aanvullende coaching via email

Het programma start met een individuele sessie in maart. De groepsbijeenkomsten vinden plaats op 5 april, 19 april, 17 mei, 31 mei en 14 juni van 13.00 tot 17.30 uur

Locatie: Jagershuisje op Landgoed Bleijendijk In Vught.
Kosten: Voor werkgevers en ondernemers: € 1.650,- exclusief btw.
Voor particulieren: € 1.650,- inclusief btw.

Informatie en aanmelden: cecile@soulide.nl of tel. 06 109 44 807

Vraag de folder aan of download deze hier.

Soulide - Van Werkstress naar Werkplezier 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *