Een antwoord vinden op wat tegen zit, is mijn levensmotto. Laten we daarvoor de tijd nemen. Er is altijd een eerste stap waar je vandaag mee kunt beginnen.
Confrontatie met een ernstige ziekte, burnout, een groot verlies, echtscheiding of arbeidsconflict raakt op alle levensgebieden en brengt veel vragen met zich mee. Ook zonder expliciete life-events kan chronische stress leiden tot vermoeidheid, cognitieve klachten en existentiële onzekerheid.
Na korte of langere tijd verzuim kan de terugkeer naar werk lastig zijn. Misschien vraag je je af: wat kan ik nog, wat wíl ik eigenlijk en hoe bespreek ik dit met mijn werkgever? Misschien zie je op tegen de werkdruk of tegen de ontmoeting met collega’s. Ik sta graag met jou stil bij wat lastig is en help je bij het vinden van antwoorden.
In afstemming met je leidinggevende en bedrijfsarts maken we een haalbaar reïntegratieplan, waarbij uren, taken en verantwoordelijkheden stap voor stap worden uitgebreid op basis van de aanwezige belastbaarheid.

Cogmed Werkgeheugentraining
Cognitieve klachten houden vaak lang aan. Moeite met concentratie en geheugen kunnen de reïntegratie in werk maar ook in sociaal opzicht ernstig hinderen. Een afspraak met vriendinnen of een gezellig feestje kan heel belastend en doodvermoeiend zijn als je overgevoelig bent voor prikkels. Gelukkig is ook daar iets aan te doen. De Cogmed Werkgeheugentraining kan hierbij zeer helpend zijn.
‘Ik heb het coachingstraject bij Cecile als prettig, zinvol en inspirerend ervaren. In de gesprekken heb ik geleerd mijn (beschikbare) energie goed te gebruiken, milder te zijn voor mezelf en het perfectionisme enigszins los te laten, zodat er een goede balans ontstaat tussen belasting en mijn belastbaarheid. Mede dankzij dit traject heb ik mijn leven weer op de rit gekregen’.
Reïntegratie Spoor 1
Terugkeer naar werk
Na korte of langere tijd verzuim kan de terugkeer naar werk lastig zijn. Misschien vraag je je af: wat kan ik nog, wat wíl ik eigenlijk en hoe bespreek ik dit met mijn werkgever? Misschien zie je op tegen de werkdruk of tegen de ontmoeting met collega’s. Veel mensen hebben tijdens of na hun ziekteproces behoefte aan bezinning.
Reïntegratie
Reïntegratie vraagt om een geleidelijk proces waarbij uren, taken en verantwoordelijkheden stap voor stap worden uitgebreid op basis van de aanwezige belastbaarheid.
Aan het einde van het eerste ziektejaar wordt er doorgaans een Arbeidsdeskundig onderzoek en een Spoor 2 traject ingezet. Dat kan veel onrust en vragen oproepen.
Heb jij behoefte aan ondersteuning bij je reïntegratie? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.
