Werken bij tegenslag

Confrontatie met burn-out, ziekte of verlies raken op identiteitsniveau. Het oude zelfbeeld klopt niet meer en de toekomst is onzeker. ‘Wat kan ik nog?’ ‘Wie ben ik nu?’ Accepteren wat niet veranderbaar is en stilstaan bij wat moeilijk is kan ruimte geven om opnieuw naar de toekomst te kijken. Misschien zelfs bewuster of milder en met meer wijsheid dan voorheen.

 

Cecile Collaris couching Vught Den Bosch

 

De ademhalingsoefeningen tijdens de sessies, de gesprekken en de werkopdrachten hebben mij geholpen dat ik mijn rust weer gevonden heb. Ik heb geleerd om meer te luisteren naar mijn lichaam en daarop te reageren in plaats van te denken in vaste patronen die juist de problemen kunnen veroorzaken en versterken. Na afloop van iedere sessie voelde ik me lichamelijk en psychisch sterker. Cecile was meelevend, geduldig, serieus en had een enorm inlevingsvermogen.
Tica (consulent)

Ik heb geleerd wat mijn grenzen zijn, hoe ik die moet aangeven en bewaken. Ik heb meer inzicht gekregen in wat ik aankan en geleerd mijn energie te verdelen.
Ellen (verpleegkundige)

Ik heb dankzij de gesprekken weer vertrouwen gekregen in de toekomst. Fijn dat je bij mijn eindgesprek aanwezig was.
Kirsten (pedagogisch medewerkster)

Cecile heeft me laten ondervinden dat oude methodes niet meer de oplossingen zijn bij heftige gebeurtenissen zoals kanker. Ze beschikt over een brede bagage om deze processen te ondersteunen. Ik bewonder haar geduld en vermogen om de juiste balans te vinden in mee bewegen en sturen.
Annelies (manager)

Nooit gedacht om eerder te stoppen met werken, het was een zwaar traject van afscheid nemen, maar nu ben ik blij. De ondersteuning van Cecile gaf me het gevoel er niet alleen voor te staan. Ook haar aanwezigheid bij het bespreken van de zakelijke aspecten met mijn werkgever was waardevol.
Henny (coördinator zorginstelling)