Kanker

De diagnose kanker heeft forse impact op leven, werk en gezin. Meestal is werken tijdens de behandelingen niet mogelijk. Werkgevers hebben daar doorgaans begrip voor. Na verloop van tijd wil je weer aan de slag maar je mist de energie of je wil nog niet werken maar ervaart druk van leidinggevende of arboarts. Veranderingen in de werksituatie kunnen je extra onzeker maken. Wie is die nieuwe collega of manager? Gaat het nog wel goed met het bedrijf? Kan ik mijn oude functie nog aan? Hoe bouw ik mijn uren op? Wat gebeurt er als ik in de WIA beland?

In een coachings- of re-integratietraject staan we stil bij de impact van jouw ziekte en behandeling. Wat is er fysiek, emotioneel en psychisch met je gebeurd? Hoe werkt dat door in je relatie of gezin? Wat betekent dat voor je werk? Wat vraagt de Wet Verbetering Poortwachter van jou? Hoe gaat je baas hiermee om? Hoe kun je je belastbaarheid verbeteren? En wat als werken nog niet lukt of niet meer lukt? 

Begeleiding is ook mogelijk via re-integratiebureau Stap.nu waar ik als freelance coach werkzaam ben. 

Jaarlijks krijgen 40.000 werknemers de diagnose kanker. Terugkeer naar werk gaat vaak niet vanzelf. Naast fysieke problemen zijn vermoeidheid en geheugen- en concentratieproblemen de voornaamste obstakels.

buddlei-plus-vlinder